Alzheimer en dementie in de spotlight (video)

TUITJENHORN – In de Buurtkamer Tuitjenhorn stond woensdagochtend Wereld Alzheimer Dag centraal tijdens de Doet & Ontmoet. 

De bezoekers van de Doet & Ontmoet werden tijdens de bijeenkomst geïnformeerd over Alzheimer en dementie.  Een aantal personen waaronder Liesbeth Vlietstra voorzitter afdeling NHN van Alzheimer Nederland en Haydar Erol, wethouder van de gemeente Schagen, kwamen aan het woord.

De informatie over Alzheimer en dementie werd verstrekt op de bijeenkomst, omdat in de Noordkop de maand van de dementie bezig is. Tijdens deze maand wordt er door middel van een actief programma geprobeerd de bewustwording bij mensen te vergroten over alle vormen van dementie.

Drie gemeenteraadsleden zijn momenteel ambassadeur voor een dementievriendelijke gemeente Schagen. Marcel Sanders van het CDA en Marga Mulder van de Seniorenpartij waren aanwezig als ambassadeurs. Ook zij kwamen aan het woord en gingen in gesprek met de bezoekers.

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel