Alle sportactiviteiten voor jeugd in kaart

NOORDKOP  – Goed nieuws voor kinderen en jongeren. Jeugd tot en met 18 jaar mag weer in teamverband en onder begeleiding in de buitenlucht sporten. 

Achter de schermen wordt keihard gewerkt om alle activiteiten te bundelen. De gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen hebben in samenwerking met Team Sportservice een procedure opgesteld zodat de jongste jeugd weer op een veilige manier kan sporten. 

“Om te kunnen starten moeten sportverenigingen en -aanbieders een plan van aanpak indienen bij de gemeente”, vertelt Nanda Timmerman van Team Sportservice Schagen en Hollands Kroon.

 “De gemeente beoordeelt het plan, waarna de vereniging bericht krijgt of zij toestemming heeft om te starten met deze activiteit. Na goedkeuring is de verenging of sportaanbieder verplicht de activiteit aan te melden op de site veiligsporten.nu.”

Om zoveel mogelijk kinderen en jongeren de kans te geven mee te doen, benoemde Rutte afgelopen dinsdag nadrukkelijk om niet-leden van verenigingen die mogelijkheid te bieden.

Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop CentraalReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: