Alle honden aangelijnd na bijtincidenten Schagen

SCHAGEN – Hondenbezitters die hun viervoeter uitlaten in de gemeente Schagen zijn verplicht dit aangelijnd te doen, waarschuwt de gemeente na twee recente bijtincidenten.

Onlangs hebben zich twee bijtincidenten voorgedaan binnen de gemeente Schagen. De slachtoffers hebben hiervan aangifte gedaan. De politie doet onderzoek. 

Ter voorkoming van meer bijtincidenten zal de gemeente er op toezien dat honden altijd aangelijnd worden uitgelaten binnen de bebouwde kom. Baasjes die zich niet aan deze regel houden kunnen een boete van bijna € 100,- krijgen.

De aanlijnplicht geldt in alle dorpen en stad van gemeente Schagen, binnen de bebouwde kom. Om honden de ruimte te bieden om even los te rennen, zijn er losloopgebieden. Deze gebieden zijn duidelijk met borden aangegeven.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
9 antwoorden
 1. Renata
  Renata zegt:

  Honden moesten al binnen de bebouwde kom aangelijnd zijn, behalve op de aangewezen losloop plekken. Zo’n aangewezen losloop plek is in Schagen ook niet ideaal b.v. de Wilgenlaan waar een aantal scholen staan. Leuk als de scholen uitgaan en jij daar legaal met je loslopende hond loopt.
  Wij zijn al 2,5 jaar bezig met een losloopveldje. Tot op heden nog steeds geen accoord. In de waldervaart was deze vrij snel goedgekeurd maar dat kwam waarschijnlijk omdat de wethouder ook een hond heeft.

  Beantwoorden
 2. Erik
  Erik zegt:

  Werd tijd in de wijk muggenburg in een maand drie bijtincidenten. Grote honden die een klein hondje pakken, gelukkig hebben de hondjes het overleefd.
  Zeg je er wat van als een hond losloopt, krijg je een grote bek van de eigenaar.
  Die bijtincidenten zijn er twee van die geen aangifte hebben gedaan. Maar snel naar de dierenarts zijn gegaan.

  Beantwoorden
  • Miranda
   Miranda zegt:

   Die ervaring heb ik dus ook
   Heb zelf een grote hond masr wordt om de haverklap belaagd door twee grote loslopende honden en ook een kleintje die zo de weg oversteken om luid grommend aan te vallen
   Hierdoor ben ik zelf gewond geraakt
   Begrijp dus goed dat er meer dan twee incidenten zijn
   Alles ligt bij de politie
   Ben blij dat er nu op wordt toegezien
   Hebben wij het toevallig over dezelfde honden?

   Beantwoorden
 3. ae nijenhuis
  ae nijenhuis zegt:

  in deze tijd waarin regelmatig honden worden gestolen (of poging daar toe) lijkt het me ook verstandiger om een hond niet meer los te laten lopen. Voor je het weet moet je je hond als vermist bij amivedi en op facebook plaatsen.
  Het zal veel vermissingen en bijtincidenten schelen als de baasjes zich er aan houden.

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: