Afvalchip Hollands Kroon lijkt te werken

HOLLANDS KROON – Door de invoering van een betaalchip in de afvalcontainer van inwoners in Hollands Kroon is de hoeveelheid restafval aanzienlijk afgenomen. 

Afvalverwerkingsbedrijf HVC heeft het restafval van de eerste vier maanden van dit jaar vergeleken met dat van vorig jaar. Hieruit blijkt dat de hoeveelheid restafval met 40% is afgenomen.

Inwoners die hun afval goed scheiden, houden grip op hun variabele deel van recycle-tarief en zijn hierdoor aan het eind van het jaar voordeliger uit dan mensen die minder goed hun afval scheiden. 

Ook voor gemeenten levert dit voordeel op door lagere kosten voor inzameling en verwerking. Door de daling van het restafval en toename van de recyclebare grondstoffen is er in totaal ruim 1,5 miljoen kilo minder CO2 uitgestoten.

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. sjaak1943
    sjaak1943 zegt:

    Mooi verhaal, 40% minder, het kan niet mooier toch? Maar wat mis ik hier? Zijn de gft bakken en plasticbakken ook gecontroleerd op vervuiling? Geen woord hierover. Hoeveel wagens worden bij aanbieding afgekeurd en verdwijnen alsnog bij het restafval?

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: