Actie voor rolstoelbus Yamilia

ANNA PAULOWNA – Op internet is een crowdfundingsactie gestart voor Yamilia. 

Yamilia is een zesjarig meisje uit Anna Paulowna dat altijd vrolijk is op haar eigen manier. Ze is geboren met een chromosoomafwijking, waardoor  ze problemen heeft met haar luchtwegen, last heeft van epilepsie en ook haar gehoor en zicht zijn niet goed. 

Yamilia kan daarnaast niet praten en is enkel in staat om een aantal geluiden te maken. Of ze uiteindelijk zal gaan praten is dan ook maar de vraag. 

Het leven van Yamilia bestaat veelal uit ziekenhuisopnamen, doktersafspraken, bezoekjes aan de huisartsenpost, spoedeisende hulp of zelfs een traumahelikopter aan huis. Het normale leven van het gehele gezin, normaal gevuld met feest-, school- en werkdagen, staat hierdoor vaak op een lager pitje. 

Om het leven iets aangenamer te maken, is een crowdfunding gestart voor een rolstoelbus voor het gezin. “We hopen met behulp van donaties een bus aan te schaffen, zodat dit ons op weg kan helpen richting een gemakkelijke en fijne toekomst als gezin”, schrijft haar vader Roger. 

Doneren voor een bus voor Yamilia kan via https://getfunded.nl/campagne/18128-rolstoelbus-voor-yamilia

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):