Actie tegen woningen rond Schagerbrug

SCHAGERBRUG – Een actiegroep met de naam ‘De groene dorpsrand’ ziet niets in de plannen van twee projectontwikkelaars om op twee kavels bij Schagerbrug ruim 100 nieuwe woningen te bouwen.

De plannen komen van twee projectontwikkelaars die op een stuk grond ten noorden van Schagerbrug, tussen het dorp en het kanaal Stolpen Kolhorn, een aantal percelen land bezitten.

De plannen stonden op de agenda van een deze week gehouden oordeelsvormende vergadering van de gemeenteraad, maar is van de agenda gehaald omdat het college liefst met één partij in zee gaat. Daarom worden gesprekken gevoerd met de ontwikkelaars om tot een gezamenlijk plan te komen.

De actiegroep heeft meerdere brieven aan het college gestuurd over de plannen. Op veel brieven zou nog niet zijn gereageerd.

Enkele jaren geleden, bij het maken van plannen voor nieuwbouwwijk Buitenvaert, werd door de gemeente gesteld dat de locatie ten noorden van het dorp niet geschikt zou zijn voor woningbouw. De grond ligt te dicht bij de N248 en bouwen op die plek zou het open landschap aantasten.

De actiegroep vraagt zich af waarom dat nu niet meer van toepassing is. Ook wijzen ze op de nu al erg drukke Grote Sloot. Daarom willen ze dat de gemeente geen medewerking verleent aan de plannen.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
3 antwoorden
 1. Nestor
  Nestor zegt:

  Kansloze ?

  Dus jij bent er voor dat nederland volgebouwd wordt met huizen ?
  Dat jij later aan je kleinkinderen moet gaan uitleggen dat we vroeger allemaal een voor en achtertuin hadden ? Dat er weilanden waren waar koeien op stonden, dat we toen niet ala avondvierdaagse door het bos hoefden te lopen.

  Vraag jezelf eens af of we te weinig huizen hebben of te veel inwoners ?
  En waarom als we wisten dat er een vergrijzing aan kwam er juist geen ouderenwoningen zijn gebouwd ? Nee de grenzen gingen wagenwijd open met nieuwkomers ,..en de bejaardentehuizen moesten juist dicht ! Waarop ouderen mensen juist thuis blijven wonen.
  Mijn ouders zijn als ze kleiner willen gaan wonen meer huur kwijt dan dat ze nu een heel huis huren. Snap jij het nog ?

  De kanslozen zitten al jaren in Den Haag ! Regeren is vooruit zien. Daar zijn ze al jaren volkomen blind. Net al jij !

 2. Danny
  Danny zegt:

  Haha die mensen die geen huizen nodig hebben zeker en al jaren op hetzelfde plekje wonen? Ga toch weg. Ruimte zat voor de dieren en al het andere onzin. #kansloze

 3. Jan Willem
  Jan Willem zegt:

  Geld mensen , alles draait om geld en macht.
  Die huizen gaan er komen. Dat is allang bekonkeld.
  Ze zoeken nu nog een manier om het plan er door te loodsen.

  Succes !

Reacties zijn gesloten.