Actie op de ijsbaan in Warmenhuizen (video)

WARMENHUIZEN – Op de ijsbaan in Warmenhuizen werd donderdag volop gefietst, gestept, geskatet en gestunt door kinderen uit de regio, want er stond de hele dag een mobiele pumptrackbaan. 

Team Sportservice Noordkop bracht, in samenwerking met The Pump Factory, de pumptrackbaan naar Warmenhuizen toe. Het is een kruising tussen een bmx-baan en een skatepark. Pumptrack is een Urban Sport die op ritmische wijze een aaneengesloten circuit van bulten vormt. Het circuit is ideaal voor diverse crossfietsen, inline skates, longboards en skateboards.

In de ochtend was het rustig op de ijsbaan, maar in de middag werd het drukker. Om 12.00 uur reden de leerlingen uit Groep 8A van Kindcentrum de Hoge Ven met een glimlach over de pumptrackbaan. Veel van de leerlingen hadden nog nooit gehoord van pumptrack, maar na een paar keer rijden over de baan gaven sommige leerlingen aan dat ze het vaker willen doen.

Op vrijdag 24 mei brengt Team Sportservice Noordkop de baan naar Sportvereniging DWOW in Wieringerwerf.

 

 

Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):