Ondanks verlagen snelheid aanrijding N248

KOLHORN – Een aanrijding op de nieuwe kruising Waardpolderhoofdweg en de N248 is het eerste ongeval na het verlagen van de maximumsnelheid die ter plekke de verkeersveiligheid moest verbeteren.

Bij het oversteken zag een bestuurder van een personenauto een aankomend voertuig te laat. Een aanrijding was niet meer te voorkomen. Een van de inzittenden is door een verpleegkundige gecontroleerd, maar hoeft geen verdere verzorging.  Beide betrokken voertuigen raakten licht beschadigd en de bestuurders zullen na uitwisseling van gegevens hun verzekering inschakelen.

Tijdens het incident was de kruising vrij en was de hinder voor het verkeer minimaal. Het is de eerste schade na de aanpassing van de verkeerssituatie op de N248 bij Kolhorn. De kruising blijft gevaarlijk, alleen is de snelheid van het verkeer verminderd. Op de weg is recent een maximumsnelheid geïntroduceerd van 50 km/u.

Avatar foto
Richard de Graaf is als weekendredacteur actief voor Noordkop Centraal en Regio Noordkop.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):