Aanmelden voor Open Monumentendagen

SCHAGEN De Open Monumentendagen in de gemeente Schagen zijn in het weekend van 10 en 11 september. Daar doen veel monumenten en musea veelal gratis aan mee.

“Het programma is nog onder voorbehoud, maar toch is het handig het te weten”, zegt wethouder Simco Kruijer. De gemeente Schagen vraagt aan bewoners van een monument om zich te melden als zij het leuk vinden om hun deuren te openen in dat weekend.

Wethouder Kruijer ziet graag zoveel mogelijk belangstelling voor de Open Monumentendagen en niet alleen van bezoekers maar ook van deelnemers. Het thema dit jaar is ‘Duurzaamheid’. Dat woord bestond vroeger niet, maar duurzaam gedrag hadden de mensen vroeger wel.

Rond Schagen is er dan ook veel te doen zoals een fietstocht langs de monumenten, een wandelroute en luisteren naar lezingen over archeologie.

Bent u zelf eigenaar of bewoner van een monument en vindt u het leuk om uw pand te tonen aan geïnteresseerden, dan kunt u zich melden voor de Open Monumentendagen via erfgoed@schagen.nl.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: