Aangespoelde schildpad komt uit Kaapverdië

CALLANTSOOG – De dikkopschildpad die vorige week aanspoelde in Callantsoog, is afkomstig van de Kaapverdische eilanden. DNA-onderzoek heeft dat vastgesteld.

“Waarom ze aanspoelen is niet met zekerheid te zeggen, maar vermoedelijk heeft het te maken met warmere stromen waardoor de schildpadden zich noordelijker wagen”, zegt Erwin de Zwart, woordvoerder van Diergaarde Blijdorp tegen NHD.

Het gaat naar omstandigheden goed met de dikkopschildpad. “We houden ‘m nog goed in de gaten, meestal duurt het een week of drie voordat we echt kunnen zeggen hoe het met de diertjes gaat”, aldus de Zwart.

Avatar foto
Jordy is als verslaggever/redacteur actief op de redactie van Noordkop Centraal. Jordy bereiken? jordy.kuys@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
4 antwoorden
  • Jan Willem
   Jan Willem zegt:

   Harry wordt je nou niet moe van jezelf ?
   Anderen erop wijzen dat ze verkeerd denken. Begrijp nou eens dat er veel, heel erg veel meer mensen zijn die anders denken en reageren dan jij.
   Gewoon zeggen waar het in hun ogen fout gaat.

   Oh heb je al gehoord van de schietpartij in Purmerend en nu weer in ijmuiden ?
   Daders afkomstig van migratie.

   Wat is volgens jou de oplossing voor dit probleem ?
   Je reageert wel iedere keer maar nog geen korte termijn oplossing van je gehoord. Het mort snel want Nederland is hard op weg om een gewelds en Narcostaat ala Mexico te worden.

   Ik ben benieuwd.

   Beantwoorden
   • Harry
    Harry zegt:

    Lees je mijn reacties eigenlijk wel echt JW? Ik roep onder verschillende berichten hier dat ik tegen immigratie ben, niets van woke moet hebben en mijn hele leven rechts stem.

    Ik reageer wel kritisch op ongefundeerde (de onderbuik legen is geen gefundeerd verhaal) schreeuwreacties hier. Of op puur racistische opmerkingen. Of op stokende opmerkingen die niets met het bericht erboven te maken hebben.

    Beantwoorden
 1. Dierenvriend
  Dierenvriend zegt:

  Wow een asielpad !
  Deze vertroetelen en oplappen en weer naar warmere wateren terug brengen.
  Terug in zijn eigen habbitat.
  Dat moeten eigenlijk alle wezens die uit warmere landen komen.
  De kou doet ze zeker geen goed !

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):