Aandacht voor nasleep corona bij jongeren

SCHAGEN – De gemeente Schagen heeft samen met het onderwijs besloten om in te zetten op extra schoolmaatschappelijk werk en een uitbreiding van jongerenwerk.

Dat is het antwoord van de gemeente Schagen als reactie op onze vraag of ze, net als in Den Helder, extra geld hebben uitgetrokken om de jeugd te ondersteunen bij de nasleep van de corona pandemie. 

Of er ook extra geld is uitgetrokken is nog onbekend. Ook wachten we nog op een reactie hoe deze initiatieven precies vorm gaan krijgen en hoe ze de jongeren gaan benaderen. De gemeente komt hier nog op terug. 

We stelden de vraag naar aanleiding van een bericht van mediapartner Regio Noordkop, die meldde afgelopen maandag dat de gemeente Den Helder bijna drie ton beschikbaar heeft gekregen om jongeren te ondersteunen met de nasleep van de pandemie. 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):