Volop paasdrukte bij bakkers
SCHAGEN – Een zonnig paasweekend, zonder corona restricties, staat op het menu voor aankomend weekend. Dat merken de bakkers in de regio ook, want de lekkernijen voor de paasbrunch vliegen al de hele week als warme broodjes over de toonbank.
“Het paasweekend is ons drukste moment van het jaar, het is het vaak drukker dan met de kerst”, vertelt Brenda Boerdijk van Bakkerij Slijkerman.
Vooral het brood wordt deze week al goed verkocht. “Het lekkers halen mensen vaak op het laatste moment”, aldus Boerdijk.
Ook bij Banketbakkerij Bakker & Koster zijn ze al weken bezig met de voorbereidingen van het paasweekend. “Vlak na Valentijnsdag begonnen we al met het maken van de chocolade-eitjes”, vertelt Angelique Koster.
Deze week zetten de banketbakkers bij Bakker & Koster nog de puntjes op de i van het populairste taartje tijdens Pasen: Het Marsepeinen Kuikentaartje.
Door corona konden mensen twee jaar lang niet in grote gezelschappen Pasen vieren. Waarschijnlijk wordt het dit jaar daarom nog wel drukker dan voorgaande jaren.
Gelukkig voor de bakkers bestaat het weekend uit twee feestdagen en hebben ze de zondag tijd om zelf Pasen te vieren.
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal