772 keer Stap-subsidie ontvangen in Schagen

SCHAGEN – Werkenden en werkzoekenden in de gemeente Schagen hebben de afgelopen twee jaar 772 keer een Stap-subsidie ontvangen.

 Bij een gemiddeld subsidiebedrag van € 900,-  betekent dit dat het UWV in Schagen  € 694.800,- heeft uitgekeerd, blijkt uit cijfers van het Algemeen Dagblad.

Werkenden en werkzoekenden kunnen een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen voor omscholing, bijscholing en persoonlijke ontwikkeling.

 Schagen heeft de minste Stap-subsidie ontvangen van heel Noord-Holland: 29,7 subsidies per duizend leden van de beroepsbevolking. In heel Noord-Holland gaat het om 40 subsidies per duizend werkenden en werkzoekenden.

In Hollands Kroon werd in 2022  550 keer de STAP-subsidie toegekend en vorig jaar 287 keer. Dat komt in totaal neer op 29,9 subsidies per duizend leden van de beroepsbevolking.

De Stap-subsidie is inmiddels afgeschaft en een nieuwe regeling is er nog niet.

 

 

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):