5 jaar Schagen United feestelijk afgetrapt

SCHAGEN – Het 5-jarig jubileum van Schagen United is zaterdagmiddag feestelijk afgetrapt op sportpark Groenoord met de wedstrijd Creators FC tegen een jubileumteam van Schagen United. 

Creators FC, een team bestaande uit influencers, wist de wedstrijd nipt te winnen met 4-5, maar dat mocht de pret niet drukken. Veel kinderen waren naar de feestdag van Schagen United gekomen om namen zoals Luuk Steen en Joris ‘Akkamist’ te zien spelen en om natuurlijk een handtekening of foto te scoren van één van de Youtubers of Instagrammers.

Het jubileumteam van Schagen United bestond uit spelers die een plek in het elftal wisten te bemachtigen door het winnen van een veiling. Het team werd gecoacht door voorzitter Frits Nieuwenhuizen. “Dit was super gaaf. Het is mooi om te zien dat er veel belangstelling was voor de wedstrijd. Ik ben ontzettend trots op alle vrijwilligers die hun steentje hebben bijgedragen om er een succesvolle feestdag van te maken.”

De opbrengst van de kaartverkoop van de wedstrijd was ruim vijf duizend euro en gaat naar Spieren voor Spieren. Na de wedstrijd ging het feestprogramma door op Groenoord. Eerst namen clubiconen van weleer het tegen elkaar op tijdens een ouderwetse VV Schagen – SRC. Rond 18.00 uur begon de grote ‘Schagen United Jubileum Veiling’. Hiermee hoopt de club geld op te halen om nieuwe kleedkamers mee te bekostigen.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Kees Bakker is fulltime verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal. Iets delen met Kees? Stuur een mail naar kees.bakker@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):