40 jaar Golden Valley

SCHAGEN – Het Chinese restaurant Golden Valley bestaat deze week 40 jaar. Al die jaren staan Alex en Poly Sung er aan het roer. 

Ze verhuisden 40 jaar geleden van Amsterdam naar Schagen omdat vrienden hen hadden getipt over het leegstaande restaurant op de markt.

De bedoeling was om er een jaar hard te gaan werken en dan weer terug te gaan naar Amsterdam, maar Schagen beviel hen zo goed dat ze bleven. 

In de loop der jaren kreeg het restaurant veel vaste klanten en velen werden zelfs vrienden van Alex en Poly.  

Het opmerkelijkste dat ze meemaakten in al die jaren? Dat was Paasvee tijdens hun eerste jaar in Schagen. “Het leek wel oorlog”, zegt Alex. Het jaar daarna zetten ze een beveiliger bij de deur om de dronken vechtersbazen buiten te houden.

Uiteindelijk besloten ze toch om tijdens Paasvee de deuren gesloten te houden. Dat is de enige dag in het jaar dat het restaurant gesloten is.

Avatar foto
Jesler Bos was in 2021 en 2022 in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Reageer op dit artikel
2 antwoorden
  1. Agnes en Simon
    Agnes en Simon zegt:

    Gefeliciteerd met jullie 40 jarig jubileum we komen in de zomermaanden altijd eten bij jullie dan zijn we in Schagen Lekker eten wij wensen jullie nog vele goede jaren groetjes Simon en Agnes

    Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: