Cheque Windfonds Windpark Wieringermeer

WIERINGERMEER – Jaarlijks wordt een deel van de opbrengst van het Windpark Wieringermeer gestort in het Windfonds.

Over het jaar 2022 ging het om een bedrag van € 75.000,-. Voor een bijdrage uit het fonds kon een aanvraag worden gedaan. Maar liefst 46 verenigingen en andere lokale initiatieven hebben een aanvraag ingediend.

Op basis van een aantal wegingsfactoren zijn 11 initiatieven geselecteerd voor financiële ondersteuning. Er was voor bedrag van € 349.830,50 aan aanvragen ingediend. 

De toegekende bedragen variëren van minimaal € 1.000,- tot € 10.000,-. Alle aanvragers zijn inmiddels geïnformeerd of zij wel of niet in aanmerking kwamen voor een bijdrage. Volgend jaar januari wordt het fonds opnieuw opengesteld en aanvragers kunnen dan opnieuw een aanvraag indienen.

 

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):