Wereldlichtjesdag in Hollands Kroon

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon zet op zondagavond 11 december de poorten open van de gemeentelijke begraafplaatsen Anna Paulowna aan de Middenweg, Middenmeer, Wieringerwaard, Hippolytushoef en Stroe.

Dat doet zij om ouders, grootouders, familie, vrienden en andere belangstellenden te ontvangen, zodat zij een lichtje kunnen aansteken.

Op de tweede zondag in december is het sinds 1997 Wereldlichtjesdag. Wereldwijd komen mensen bij elkaar om overleden kinderen te herdenken. Zij doen om 19.00 uur een kaarsje aan. 

Omdat het in de hele wereld gebeurt, ontstaat door de verschillende tijdzones in de wereld een golf van licht en zo wordt de wereld een beetje lichter voor mensen die hun kind hebben verloren en zijn zij niet alleen met hun verdriet.

U bent vanaf 18.30 uur welkom op één van de begraafplaatsen zodat om 19.00 uur de lichtjes kunnen worden ontstoken. Het wordt wel op prijs gesteld dat men zich hiervoor aanmeldt en dat kan via de aanmeldknop op de gemeentelijke website.

Avatar foto
Kitty Mertz is al vele jaren vaste kracht op de redactie van Noordkop Centraal. Ook is Kitty een van de presentatoren van de radioprogramma's Krieken en Met de deur Open. En Kitty presenteert de TV programma's Straatpraat en De Bank. Iets delen met Kitty? Stuur het naar kitty.mertz@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: