5 nieuwe noodwoningen op De Ark in Schagen

Er zijn extra noodwoningen gebouwd op de Ark in Schagen. Er stonden al 15 woonunits, nu zijn er 5 nieuwe woningen bij geplaatst. De woningen staan op het voormalige terrein van basisschool de Ark aan de Jozef Israëlsstraat in Schagen. In juni worden de laatste 10 units geplaatst.

Vanmorgen hebben de nieuwe Oekraïense bewoners het contract ondertekend voor het bewonen van de units. Ze werden verwelkomd met een mooie bos bloemen. Vanaf het weekend gaan ze de units bewonen. De Oekraïense mensen die de units gaan bewonen, woonden hiervoor bij particulieren, bijvoorbeeld bij inwoners in huis.

“Hoewel wij ontzettend dankbaar zijn voor de tijd die we bij ons gastgezin hebben mogen doorbrengen, zijn we blij dat we nu ons eigen plekje hebben”, zegt één van de nieuwe bewoners van de Ark.

De gemeente Schagen wil graag stilstaan bij het belang van de gastgezinnen. Vele gastgezinnen boden voor deze mensen een veilig thuis. Dit gaf de gemeente de tijd om deze extra noodwoningen te bouwen. De gemeente wil dan ook haar dankbaarheid voor deze gastgezinnen benadrukken.

(Foto: Pierre Mettes)

 

Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):