3 inwoners krijgen Nederlandse nationaliteit

Op 15 december zijn op de nationale naturalisatiedag 3 inwoners van gemeente Schagen Nederlander geworden. Ook andere ‘nieuwe’ Nederlanders die in de afgelopen maanden hun Koninklijk Besluit hebben ontvangen waren hierbij aanwezig. Het ging om in totaal 10 mannen en 11 vrouwen.

Nadat de verklaring van verbondenheid was afgelegd en het Koninklijk Besluit was overhandigd mochten deze 3 inwoners zich Nederlander noemen.

De naturalisatieceremonie werd uitgevoerd door burgemeester Marjan van Kampen en medewerkers van het taakveld Burgerzaken. De ceremonie geeft volgens de regering uitdrukking aan de bijzondere band die ontstaat tussen het Koninkrijk en de nieuwe staatsburger door de naturalisatie. De ceremonie is verplicht en bedoeld als een bevestiging dat de nieuwe staatsburger alle rechten en de plichten krijgt en aanneemt die aan het Nederlanderschap zijn verbonden.

(Foto: Pierre Mettes)


Publicatiedatum: 16 december 2022
Categorie: Gemeentenieuws
Aantal views: 380
Avatar foto
Dit bericht is afkomstig van de gemeente Schagen. Meer weten? Kijk op www.schagen.nl.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):