20 jarig bestaan fotoclub FotoMorgana

Gepland Cultuur

SCHAGEN – Fotoclub FotoMorgana bestaat 20 jaar en viert dit met een gratis te bezoeken expositie in de Grote Kerk op Tweede Pinksterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

Fotoclub FotoMorgana is 20 jaar geleden gestart als Schagense Fotoclub. Inmiddels worden de clubavonden in Kolhorn gehouden. Ter ere van het 20-jarig jubileum wordt er een expositie gehouden in de Grote Kerk in Schagen.

Door de jaren heen heeft de club zich ontwikkeld tot een creatieve fotoclub, waar iedereen de kans krijgt te groeien in zijn/haar eigen vorm van fotografie. Door het organiseren van lezingen, uitjes, exposities, praktijk- en bespreekavonden weten de vereniging tegen de 25 enthousiaste amateurfotografen al 20 jaar te blij bezig te houden.

Het soort fotografie waar de leden mee bezig zijn is heel divers, bijvoorbeeld: abstracte-, portret-, reis-, natuur-, architectuur-, macro-, fantasie/ gecombineerde- fotografie. Van beeldbewerkingen en mixed-media wordt ook graag gebruik gemaakt.

Bij deze expositie krijgen de leden veel vrijheid over de manier waarop zij hun werk presenteren. Alle leden hebben de keuze gehad tussen een losstaand bord en een kant van een groot expositiebord. De hoeveelheid foto’s en de manier waarop het gepresenteerd wordt zal divers zijn. Vanwege het jubileum zullen de mooiste foto’s, zowel nieuw als uit het archief, gepresenteerd worden. Naast het werk op de borden zullen er op een aantal tafels fotoboeken van de leden, een aantal clubjaarboeken en boeken van clubuitjes te zien zijn.

Om 16.00 uur hoop men zoveel mogelijk oud-leden bijeen te krijgen voor de bezichtiging, een hapje, drankje en een woordje. Iedereen die oud-lid is of fotografie een warm hart toedraagt is van harte welkom.

Avatar foto
Richard de Graaf is als weekendredacteur actief voor Noordkop Centraal en Regio Noordkop.Reageer op dit artikel
1 antwoord
 1. Ton Veldman
  Ton Veldman zegt:

  Kom dat zien!!!
  Kom dat Zien!!!
  Een zeer gevarieerde expositie van foto’s van de leden van Fotomorgana.
  Kom dat zien!!!
  Kom dat Zien!!!

  Beantwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: