173 stemmen voor woningen op ‘Oldskoel’ locatie

BURGERBRUG – Een meerderheid van de bewoners van Burgerbrug die een enquête van de dorpsraad heeft ingevuld wil woningen op de locatie Oldskoel. 

Er zijn door de dorpsraad 780 enquêteformulieren verspreid waarin gevraagd werd naar de wensen ten aanzien van de toekomstige bestemming van de voormalige Sint Jozef school waar nu de Oldskoel is gevestigd.

Er werden 231 formulieren ingeleverd, een respons van 29%. Uit driekwart van de ingeleverde enquêteformulieren blijkt een voorkeur voor woningbouw. 

De dorpsraad is tevreden over het aantal ingeleverde inventarisatieformulieren. Volgens Annemarie Jong, voorzitter Dorpsraad Burgerbrug, zal de de wens voor woningbouw onder de aandacht worden gebracht van het gemeentebestuur.

Door 90% van de geënquêteerden wordt gekozen voor starterswoningen, 41% kiest ook voor seniorenwoningen en 17% kwam met alternatieve ideeën voor woningbouw, zoals appartementen met twee lagen of tiny houses.

Bij de keuze van multifunctionele ruimte was 55% voor zowel dorpshuis- als culturele activiteiten, 36% voor culturele activiteiten en 33% voor dorpshuisactiviteiten.

Een dorpswinkel en een PostNLpunt werden ook genoemd als wens. Ook werd de suggestie gedaan van een fusie tussen de stichtingen OldSkoel en De Herboren Toren.

Avatar foto
Joop Luten was enkele jaren als vrijwilliger actief voor de redactie van Noordkop Centraal. Joop maakte nieuwsvideo's en richtte zich daarnaast op politiek en cultuur. Samen met Rutger Jan Bredewold maakte hij de kunstserie 'Zien wat je bekijkt' voor Noordkop Centraal TV.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.