15-jarige inbreker uit Waarland veroordeeld

WAARLAND – De kinderrechter in Alkmaar heeft de 15-jarige D.D. uit Waarland veroordeeld voor inbraken in 2 woningen en het plegen van openlijk geweld in een uitgaansgelegenheid.

De inbraken en geweldplegingen vonden plaats op 15 januari 2023 en 23 oktober 2022. De jongen pleegde de inbraken met een medeverdachte, zijn zaak werd geseponeerd.

De 15-jarige D. werd veroordeeld tot een leerstraf van 35 uur. Mocht hij deze niet voldoen dan volgt er een celstraf van 17 dagen jeugddetentie bestaande uit Tools4U Verlengd Plus. Daarnaast krijgt de jongen een werkstraf opgelegd voor de duur van 60 uur en bij niet voldoen een celstraf van 60 dagen jeugddetentie met aftrek van voorarrest met een proeftijd van 2 jaar.

De kinderrechter stelt ook bijzondere voorwaarden. Zo moet de jongen zich melden bij Jeugd- & Gezinsbeschermers in Alkmaar waar hij gedurende zijn proeftijd door de jeugdreclassering op bepaalde tijdstippen zich moet melden, net zolang de instelling het nodig acht. Ook moet de jongen verplicht meewerken aan het hebben en behouden van een dagbesteding.

Als schadevergoeding moet de jongen € 200,- betalen met de daarbij wettelijke rente verrekend vanaf 23 oktober 2022 tot op de dag dat het hele bedrag is betaald.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.