15.000 gratis bomen voor inwoners Schagen

SCHAGEN – Inwoners van de gemeente Schagen kunnen binnenkort gratis bomen ophalen dankzij een project van MeerBomen.nu en het Clusius College.

Op woensdag 8 december gaat de landelijke campagne ‘Meer Bomen Nu’ van start in Schagen. Het doel is om deze winter 15.000 bomen en struiken te herplanten. 

Op verschillende plekken worden bomen en planten waar deze ongewenst zijn geoogst naar een speciale ‘Bomenhub’ bij het Clusius College gebracht.  

De komende winter worden boompjes, struiken en stekken verzameld en vanuit de Bomenhub gratis verdeeld onder boeren en inwoners van Schagen die graag bomen en struiken willen planten.

(Foto: Meerbomen.nu)

Bas Burlage is omroepmanager bij Noordkop Centraal. Naast zijn redactiewerk is hij ook mede-verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken binnen de omroep. Iets delen met Bas? Stuur het naar redactie@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
2 replies
 1. Ronald Helvrich
  Ronald Helvrich says:

  Het project heet “meer bomen” maar het gaat om het verplaatsen van bomen die op plaatsen staan waar ze in de weg staan. Dan komen er toch niet meer bomen? Eerder minder, niet alles zal aanslaan.

  Beantwoorden
 2. flits
  flits says:

  Er ontbreekt nogal wat informatie in dit artikel. Op https://meerbomen.nu/schagen/ staat meer info.

  Een belangrijke aanvulling op bovenstaand artikel: de bomenhub (dat op 8 december om 14:30 wordt geopend) is niet bij het clusius college zelf, maar bij het oefenterrein aan de Priggeweg 2.

  Mensen die zelf willen meehelpen met het oogsten kunnen eerder die dag tussen 10.00 en 14.00 terecht op het fietspad naast de Lagedijkerweg.

  Beantwoorden

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef hier jouw reactie: