15.000 extra bomen in Schagen

SCHAGEN – De eerste boom is afgelopen zaterdag geoogst door wethouder Hans Heddes bij het Zwanenwater, samen met de vrijwilligersgroep Meer Bomen NU. 

Deze actie is onderdeel van een landelijke campagne om jonge boompjes en struiken te verhuizen, van kansarme naar kansrijke plekken. Het doel is om dit jaar 1 miljoen bomen te verplanten in heel Nederland. 

De campagne van Urgenda is bedacht door Stichting MEERGroen en op de kaart gezet met hulp van de boeren van de Caring Farmers. 

Dit is niet de eerste keer dat deze actie wordt gehouden. Vorig jaar is het doel van Schagen zelfs ruim overtroffen met niet 15.000 maar 21.000 bomen. 

Ook dit jaar blijft het niet bij één dag: in de komende maand zullen er nog veel meer oogstdagen zijn. Wil je meehelpen? Dat kan! Meld je aan via www.meerbomen.nu/ik-doe-mee

 

Avatar foto
Róman Luijks was in het kader van een landelijk samenwerkingsproject tussen de NOS en de lokale omroepen, namens de NOS, werkzaam bij Noordkop Centraal als algemeen verslaggever.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):