14 lintjes in Schagen

SCHAGEN – Op de dag voor Koningsdag worden traditiegetrouw Koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan mensen die zich op bijzondere wijze hebben ingezet in hun gemeente. 

In Schagen ging burgemeester Marjan van Kampen al vroeg op pad. Zij begon haar ronde in Callantsoog. 

In het kustdorp werd de 80-jarige Frans Potemans Lid in de Orde van Oranje Nassau voor zijn inzet als verbinder en ‘bruggenbouwer’ in het dorp. Zijn dorpsgenoot Ab Strampel werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij was een van de grondleggers van de Stichting Surplus en zet zich als voorzitter van diverse verenigingen in voor de inwoners van Callantsoog.

Maarliefst vier inwoners van ‘t Zand werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Adri de Wit is betrokken bij heel veel dorpsactiviteiten van ’t Zand. Perry Vriend is sinds 1996 voorzitter van de Stichting Welzijnsvoorziening en ruim 20 jaar politiek actief. 

De heer Geebergen is vanaf 1990 een actieve vrijwilliger in ’t Zand. Mevrouw Ellie de Vogel heeft 20 jaar lang gezorgd voor het reilen en zeilen van de zwemvereniging De Hartvrienden en heeft zich daarnaast voor meerdere maatschappelijke organisaties zoals het Rode Kruis ingezet. 

Het echtpaar Kees en Willeke van Treuren kreeg een koninklijke onderscheiding voor hun werk voor Protestantse kerk in Schagen. Daarnaast is meneer Van Treuren actief betrokken bij het Herdenkingscomité Schagen en veteranendag.

De heer Chih Chun Wang werd ook onderscheiden voor zijn werk in de Cliëntenraad GGZ Noord-Holland Noord en inzet bij diverse maatschappelijke organisaties en verenigingen. Wang was sinds 2015 politiek betrokken in Schagen als voorzitter van de Senioren Partij.

In Dirkshorn kreeg de heer Horeman een lintje. Hij zet zich vanaf 2007 in voor de voetbalvereniging Dirkshorn. en was medeoprichter van de politieke partij Harenkarspel in Beweging. De Dorpsondersteuners zijn mede dankzij Horeman een begrip in Dirkshorn.

Al sinds 2005 zet mevrouw Van Buitenen uit Warmenhuizen zich ononderbroken in voor een zinvolle dagbesteding van de ouderen in de gemeente Schagen en krijgt daarvoor een onderscheiding.

Onlangs nam Marjan Leijen uit Warmenhuizen afscheid als raadslid. Zij zat sinds 2002 in de gemeenteraad namens de PvdA. Zij werd hiervoor beloond met een lintje als Lid in de Orde van Oranje Nassau. (Foto: gemeente Schagen/Pierre Mettes)

Dirk Bruin uit Waarland was in 1981 een van de oprichters van Badpop. Al jaren is hij actief als vrijwilliger in diverse functies bij voetbalvereniging Con Zelo. Ook is hij betrokken bij de jaarlijkse sociale activiteiten in het dorp.

Theo Wever uit Waarland wordt benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij was jarenlang directeur van de Wever Bouwgroep in Waarland. Hij is een groot voorstander voor maatschappelijk ondernemen in Waarland, voorbeeld is dat hij voor jongeren financieel garant wil staan bij het kopen van een huis. De heer Wever is de initiatiefnemer van de Sporthal in Waarland, hij zag de noodzaak voor de verenigingen van een nieuw gebouw en heeft dit ook gerealiseerd in 2020. In Waarland is hij actief voor diverse stichtingen en verenigingen, onder andere de Stichting Sportpodium en de Begrafenisvereniging.

Avatar foto
Bas Burlage was tot en met augustus 2022 actief op de redactie van Noordkop Centraal.Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):