1.100 woningen in Schagen Oost

SCHAGEN – De gemeente Schagen wil dat op termijn in Schagen Oost 1.100 woningen worden gebouwd. Dat bleek maandagavond tijdens een informatieavond over de plannen voor de Schager politiek. 

In het gebied Schagen Oost, tussen het crematorium en de Nes, heeft de gemeente de Wet Voorkeursrecht Gemeenten (WVG) toegepast. Dat betekent dat eigenaren die hun grond willen verkopen, dit eerst aan de gemeente aan moeten bieden. 

Het gebied is ongeveer 150 hectare groot, waarvan 14 hectare in eigendom van de gemeente. De overige grond is in eigendom van verschillende eigenaren. Met de WVG wil de gemeente speculaties met die grond tegengaan. 

Het grootste deel van Schagen Oost is nu nog Bijzonder Provinciaal Landschap (BPL). De gemeente gaat volgend jaar met de provincie in gesprek om die status te veranderen. 

De komende periode wordt ook gewerkt aan een structuurvisie voor het gebied. Die visie moet over een jaar klaar zijn. In het gebied moet naast woningen ook ruimte komen voor groen, een bos en water. 

Met de informatieavond werd de gemeenteraad ook voorbereid op een toekomstig verzoek om geld beschikbaar te stellen om gronden aan te kopen. Om hoeveel geld het gaat is nog niet bekend.

Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord
 1. Joost Busse
  Joost Busse zegt:

  Dat zijn wel heel veel woningen.
  Nederland word op dit tempo een grote stad.

  Ik walg ervan, een groot deel zal naar asieleisers gaan. Die krijgen van alles want ze zijn zo zielig. In hun thuisland waar ze op vakantie naartoe gaan hebben ze vaak ook nog een woning. Duurt niet lang of arabisch word de voertaal in Nederland.

  En daarnaast dure woningen voor de rijkere welgestelde. De hard werkende jan modaal met een gezin kan het allemaal niet meer betalen.
  Wat een gaaf landje ! NOT !!!

Reacties zijn gesloten.