Van der Ploeg bakt bloembollenbrood

CALLANTSOOG – Brandnetelballetjes, zeewiercrackers en nu zelfs tulpenbollenbrood. Het kan niet gek genoeg of bakker Peter van der Ploeg uit Callantsoog stopt het in zijn bakkerswaar. Deze week introduceert hij het bollen eten weer bij de Nederlanders.

“Wij zijn al 30 jaar kameraden, en tijdens ons schaatsavondje kwamen wij op het idee om tulpenbollen in Peter’s brood te verwerken”, zegt Nico Blokker tegen nieuwspartner NH. Hij is bollenteler, en komt vaak langs de bakkerij van zijn vriend Peter van der Ploeg.

In tegenstelling tot 72 jaar geleden worden de bollen nu eerst gesneden en gebakken met appeltjes, anijs en kaneel. Dan wordt het door het brooddeeg gemixt, en zo krijg je een hint van tulpenbollen in het brood.

Het tulpenbollenbrood is nog tot de zomer te koop bij Van der Ploeg.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):