Oude Niedorp heeft een inclusieve speeltuin

OUDE NIEDORP – Wethouder Lilian Peters van de gemeente Hollands Kroon opende onlangs de eerste echt inclusieve speeltuin in de gemeente. In de speeltuin in Oude Niedorp kunnen ook kinderen met een beperking spelen.

Voor de aanleg van deze speeltuin verkocht de gemeente een stuk grond. Van de opbrengst van de grond werd € 20.000,- beschikbaar gesteld voor een nieuwe speeltuin. 

Samen met omwonenden, Kernbeheer Hollands Kroon en speeltuinleverancier Yalp werd een plan gemaakt. Een groep zeer enthousiaste dorpsgenoten ging op zoek naar sponsoren.

Eén van de sponsoren was de Hollands Kroonse Uitdaging. De Uitdaging maakte het mogelijk een zogenaamde nestschommel aan te schaffen. 

Ook werd er een collecte in het dorp gehouden. Dankzij de gezamenlijke inzet lukte het om alle gewenste speeltoestellen te kunnen aanschaffen.

Avatar foto
Sanne de Weger heeft de School voor de Journalistiek gevolgd. Na een aantal jaar op verschillende redacties te hebben gewerkt voelt Sanne zich sinds 2010 thuis op de redactie van Noordkop Centraal. Iets delen met Sanne? Stuur het naar sanne.deweger@noordkopcentraal.nlReageer op dit artikel
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef hier jouw reactie: