Nieuw strandpad voor mindervaliden

SINT MAARTENSZEE – In Sint Maartenszee is speciaal voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel een nieuw pad aangelegd. 

Bij het strand van Sint Maartenszee zijn veel parkeerplaatsen voor mindervaliden. Bij strandpaviljoen Zuid staat een speciale rolstoel met brede banden klaar voor gehandicapten die bij de vloedlijn willen komen.

De route naar de branding is sinds de verbreding van het strand bij Petten echter slecht begaanbaar. Er ligt enorm veel stuifzand waardoor duwers van de strandrolstoel het enorm zwaar hebben. 

Peter Kossen, eigenaar van strandpaviljoen Zuid, kon dit niet meer aanzien. Hij belde de gemeente Schagen, die spontaan 23 betonplaten van 2 x 2 meter beschikbaar stelde. 

Kossen heeft, samen samen met zijn personeel en groot materieel, de platen op het strand gelegd. Er is nu een 46 meter lang strandpad naar de branding. In de winter zullen deze platen weer weggehaald worden.

(Foto’s: Matty Dekker)

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Ed van Oerle is hoofdredacteur en algemeen manager van Noordkop Centraal. Iets delen? Iets delen met Ed? Mail naar ed.vanoerle@noordkopcentraal.nlGeef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
8 antwoorden
 1. yvonne hoebe
  yvonne hoebe zegt:

  TOP! Chapeau voor de initiatiefnemers en degene die dit hebben gerealiseerd.

 2. Saskia Weeber-Wijnmalen
  Saskia Weeber-Wijnmalen zegt:

  Wat heerlijk. Eindelijk naar het strand. Door dit soort geweldige initiatieven krijgen wij weer een extra stukje vrijheid terug.. Dank je wel Peter Kossen.

 3. Lian Strooper
  Lian Strooper zegt:

  Wat ontzettend fijn! Ik heb eerder gigantisch zwaar werk gehad om de rolstoel terug naar het paviljoen te rijden. Gelukkig kreeg ik het laatste stukje hulp. Ik dacht: eens maar nooit meer.
  Nu ga ik het zeker nog eens doen!

Reacties zijn gesloten.