Mortadella van 70 kilo bij Klaver

Keurslagerij Arie Klaver uit Schagen heeft een Mortadella van 70 kilogram gekocht. De Italiaanse worst wordt deze week aangesneden.

De traditionele Italiaanse worst is afkomstig uit de streek Bologna in Italië. Daar kwam Klaver de worst tegen bij een bezoek aan Italiaanse collega’s. Mortadella is een gekookte worst met stukjes spek erin. Verder zitten in de worst pistachnoten, groene olijven en verschillende kruiden.

De worst wordt in Italië traditioneel gestoomd in een koperen ketel. Hij gebruikt zijn eigen vocht om te garen, waardoor een rijke en ambachtelijke smaak ontstaat. Een worst van 25 centimeter moet 21 uur koken.

Mortadella is geschikt voor meerdere doeleinden. Flinterdunne plakjes kunnen worden gebruikt als voorgerecht. Ook is de worst heerlijk op brood of als tussendoortje.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):