Kitty kookt… Zomer hutspot met spekjes

De Zomer hutspot is een variant van mijn vriendin Lida op mijn winter hutspot. Ik eet de hutspot alleen met uitgebakken spekjes, maar je kunt er natuurlijk ook nog vlees bij eten.

Zomer hutspot voor 2 à 3 personen

Wat heb je er voor nodig:

– 500 gram geschilde, vastkokende aardappels in stukjes gesneden

– 1 winterwortel, geschild en geraspt

– 1 prei in de lengte doorgesneden, gewassen en in dunne ringetjes gesneden

– doosje spekjes om uit te bakken

– 1 kleine beker crème fraîche

– 1 klontje boter

– 1 theelepel sambal oelek

– wat tuinkruidenbouillon

– wat kookvocht van de aardappels

– peper

Bereiden:

Kook de aardappels in wat tuinkruidenbouillon gaar. Giet af en vang een kopje van het kookvocht op. Stamp de aardappels goed. Voeg het klontje boter toe en een deel van de crème fraîche. Meng het goed met elkaar. Voeg wat kookvocht toe zodat een smeuïge massa ontstaat. Voeg wat peper toe en wat kruidenbouillonpoeder. Proef even of het goed smaakt. Voeg de geraspte wortel toe.

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Haal ze uit de pan en doe de prei erin. Bak even en voeg 1 theelepel sambal oelek toe. Bak nog even en doe het bij de aardappelpuree met wortel. Doe de spekjes erbij en warm nog even goed door.

Eventueel peterselie of koriander toevoegen.

Eet smakelijk!

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):