Kitty kookt…Witte aspergerolletjes met ham in lasagne bladen

Weer een recept met witte asperges. Het is makkelijk, je kunt het voorbereiden en later in de oven zetten.

Witte aspergerolletjes met ham in lasagne bladen voor 1 persoon. Oven voorverwarmen op 200 graden C.

Wat heb je ervoor nodig:

– 6 witte asperges

– 2 grote plakken Yorkham of beenham

– 3 verse lasagne bladen (een voor de zekerheid)

– 1 zakje Waterkers (40 gram nodig)

– 50 ml kookroom

– wat kookvocht van de asperges

– 1 eierdooier

– nootmuskaat

– peper en zout

– Parmezaanse kaas

Bereiden:

Snijd een stukje van de onderkant van de asperges en schil ze. Kook ze 8 minuten en laat staan in het hete water. Kook de lasagne bladen 7 minuten. Haal ze uit het water met een schuimspaan en laat ze uitlekken op een schone kopjesdoek.

Doe de waterkers, een heel klein beetje kookvocht, de kookroom, de eierdooier, peper, zout, wat nootmuskaat en Parmezaanse kaas in een hoge beker en mix tot een saus met een staafmixer.

Vet een schaaltje in leg de aspergerolletjes erin en schenk de saus erover. Strooi er Parmezaanse kaas over en zet 15 minuten in de oven. Houd in de gaten of de kaas niet verbrand.

Eet smakelijk!

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):