Kitty kookt… Thaise kipfilet met gele currypasta en groente

Ik heb het vast al vaker gezegd, maar ik ben gek op de Thaise keuken en daarom weer en Thais gerecht met mijn eigen twist.

Thaise kipfilet met gele currypasta, groente en rijst

Wat heb je ervoor nodig:

– doosje kipfilethaasjes of kipfilet in stukjes

– flinke kop diepvries doperwtjes

– flinke kop sperziebonen 5 minuten voorgekookt

– flinke kop taugé

– doosje kastanje champignons in stukjes

– 2 gesnipperde uien

– 2 gesnipperde tenen knoflook

– verse koriander

– flinke kop ongekookte rijst

– 1 pakje Thaise gele currypasta Blue Elephant of Fairtrade original

– 1 pakje of blikje kokosmelk

–  kipkruiden

– zout en peper naar smaak

Bereiden:

Kok de rijst volgens de gebruiksaanwijzing en houd warm. Kruid de kipfilethaasjes en bak ze in wat olijfolie aan. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleinere stukjes. Doe wat olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook. Voeg daarna de champignons toe en bak een paar minuten mee. Voeg de currypasta toe, een half tot driekwart pakje naar eigen smaak en bak even mee. Voeg de kokosmelk toe en laat even mee warmen. Voeg dan de sperziebonen toe en even later de doperwtjes.

Doe de rijst en fijngesneden koriander erbij en schep die er voorzichtig doorheen. (Apart serveren kan ook). Als laatste de taugé toevoegen en even laten mee koken. de taugé moet knapperig blijven.

Serveer en garneer met nog wat koriander!

Eet smakelijk!

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):