Kitty kookt… Thaise curry kip met boontjes

Zoals inmiddels wel bekend is, ben ik gek op de Thaise keuken, door de curry’s, kokosmelk en limoen die vaak wordt gebruikt. Die worden ook in mijn recept gebruikt.

Thaise curry kip met boontjes en rijst voor 3 à 4 personen

Wat heb je nodig:

– 400g kiphaasjes of filet in stukjes gesneden (kan ook eerst heel worden gebakken)

– pakje haricots verts

– Thaise gele curry pasta

– doosje kastanje champignons in stukjes gesneden

-1 rode ui gesnipperd

– 2 teentjes knoflook gesnipperd

– verse koriander

– 1 pakje kokosmelk

Bereiden:

Snijd de haricots verts in stukjes en kook ze 3 minuten voor, giet ze af en spoel er koud water over. Laat ze uitlekken. Kook de rijst volgens voorschrift en bepaal zelf de hoeveelheid.

Bak in een koekenpan de kipfiletstukjes bestrooid met kipkruiden even bruin en neem van het vuur. Doe in een wok wat olijfolie en bak daarin de ui en knoflook. Doe de helft van de currypasta erbij en laat een paar minuutjes mee bakken. Voeg de kokosmelk toe en laat even familie worden. Voeg de haricots verts toe en laat nog 4 minuten zachtjes meekoken. Voeg de champignons toe en laat een paar minuten mee pruttelen. Dan de kip toevoegen en warm laten worden.

Doe er wat fijngesneden verse koriander bij en bewaar wat voor de garnering.

Serveer met de basmati rijst met daarin eventueel wat limoensap en zest.

Eet smakelijk!

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):