Kitty kookt… Salade asperges, ham en rucola

Ik ben gek op asperges en omdat het de tijd is voor de asperges vers van het land in Warmenhuizen, een recept van rauwe asperges.

Salade van rauwe, geschaafde asperges met ham, gemengde sla met rucola en ei

Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 1 limoen, schoon geboend, zest en sap

– 1/2 el Dijon mosterd

– 1 el ahornsiroop of honing

– 4 el olijfolie

– 3 el pittenmix

– 500 g dikke, witte asperges

– 50 g gemengde sla met rucola of alleen rucola

– 100 g yorkham

– 2 hard gekookte eieren

–  peper en zout

Bereiden:

Rasp de schil van de limoen boven een grote kom en pers twee eetlepels limoensap uit boven de kom. Voeg de mosterd toe en meng goed. Voeg de ahornsiroop of honing toe en meng weer. Voeg de olijfolie toe en klop tot een homogene massa. Zet de schaal op zij.

Schil de asperges en snijd het harde stuk er vanaf. Leg ze neer en schaaf er met een dunschiller plakjes af terwijl je de asperge ronddraait. Doe de linten in de schaal met dressing en werk ze er goed doorheen. Pel de eieren en prak ze met een vork. Voeg wat zout en peper toe.  Snijd de ham in de  breedte door midden en rol er roosjes van.  Rooster de pittenmix in een droge koekenpan en laat afkoelen.

Leg op de borden wat sla en verdeel daar de aspergelinten over. Verdeel de hamroosjes over de borden. Strooi het geprakte ei erover en de pittenmix.

Je kunt het serveren als voorgerecht, bijgerecht of hoofdgerecht!

Eet smakelijk!

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):