Kitty kookt…Quiche met witte asperges

 Ik ben gek op asperges en probeer ze op allerlei manieren te eten. Deze keer zijn het witte asperges.

Quiche met witte asperges voor 2 à 3 personen     Oven voorverwarmen op 175 graden C.

Wat heb je er voor nodig:

– een quichevorm, ik heb een langwerpige

– 12 witte asperges afhankelijk van hoe groot te vorm is

– bekertje crème fraîche

– 2 grote eieren

– geraspte Parmezaanse kaas

– kerriepoeder (ik heb massala)

– peper en zout

– verse peterselie

– 1 rol hartige taartdeeg of bladerdeel

– steunvulling (ik heb gedroogde kidneybonen)

– stukje bakpapier

Bereiden:

De quichevorm invetten met olijfolie of boter. De asperges schillen en een stukje van de onderkant afsnijden. Op maat maken voor de vorm en 5 minuten voorkoken. Goed laten uitlekken.

Het deeg in de vorm doen. Gaatjes in de bodem prikken en een stuk bakpapier op de bodem leggen. De steunvulling erin storten en in het midden van de voorverwarmde oven zetten. 10 minuten bakken en dan eruit halen. De bonen en het bakpapier verwijderen. De oven op 180 graden C. zetten.

De asperges in de vorm leggen. Klop de eieren los met de helft van het bekertje crème fraîche, wat kerrie poeder, peper en zout.  Twee/derde van de Parmezaanse kaas erbij doen en wat gesnipperde peterselie. Goed mengen en over de asperges verdelen. Nog wat Parmezaanse kaas erover strooien. Dan zeker 20 minuten in de oven zetten, misschien nog 10 minuten langer.

Laat zeker 10 minuten staan voor je de quiche aansnijdt. Ik vond het lekkerste toen hij langer was afgekoeld omdat het deeg dan knapperiger was.

Eet smakelijk!

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):