Kitty kookt … Plaattaart met groene groente en gorgonzola

Ik vind het telkens weer een uitdaging om een nieuw recept uit te proberen. Als ik ergens een recept zie dat mij aanspreekt probeer ik het uit maar ik geef er wel mijn eigen draai aan.

Plaattaart met groene groente en gorgonzola

De oven voorverwarmen op 200 graden.

Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen:

– 200 gram diepvries doperwtjes

– 1 bakje met 90 gram Pestospread  (AH)

– 1 courgette

– 1 teentje knoflook

– 100 gram gorgonzola

– 1 rol hartige taart of bladerdeeg (koelvitrine)

– 3 el olijfolie

– peper en zout naar smaak

– eventueel wat plakjes rauwe ham om uit te bakken

Bereiden:

Doe de doperwtjes in een zeef, giet er kokend water overheen en laat uitlekken. Doe de doperwtjes daarna  in een hoge beker, voeg de pestospread, de knoflook en wat peper en eventueel zout toe en pureer tot een glad mengsel. Proef hoe het smaakt en voeg eventueel nog wat peper of zout toe.

Snijd aan beide kanten het kontje van de courgette en schaaf met een dunschiller of kaasschaaf  er brede linten van. Snijd de korst van de gorgonzola en snijd de kaas in kleine stukjes.  Rol het deeg uit op een bakplaat en vouw een klein reepje aan alle kanten naar binnen.  Besmeer het deeg met de groene spread. 

Verdeel de stukjes gorgonzola erover en leg de courgette linten in een soort losse rolletjes over de plaattaart, besprenkel met de 3 el olijfolie en bestrooi met peper en eventueel zout. 

Bak de plaattaart 15-20 minuten tot goudbruin. Kijk af en toe even. Optioneel nog wat plakjes rauwe ham uitbakken, laten afkoelen en over de taart verkruimelen.

Zien hoe ik het maak?[url|https://www.youtube.com/watch?v=3kVVHBqOZus|klik hier|ext]

Eet smakelijk!

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):