Kitty kookt… Linguine in kerrie roomsaus en garnalen

Ik heb het al vaker gezegd, ik ben een liefhebber van verschillende keukens, maar de Italiaanse en Oosterse keuken zijn bij mij favoriet.  Dit is weer een combinatie van beide keukens en als alles klaar staat is het in een handomdraai gemaakt.

Linguine in kerrie roomsaus met garnalen, kastanje champignons, prei, taugé en Grana Padano kaas.

Wat heb je nodig voor 2 personen:

– 150 g Linguine pasta

– 200 gram wokgarnalen

– 1 bakje kastanje champignons

– 1 prei

– 1 rode ui, gesnipperd

– 2 teentjes knoflook gesnipperd

– 1 klein bakje taugé

– 1 bosje koriander

– Grana Padano of Parmezaanse kaas geraspt

– Garam Masala of andere kerriepoeder

– Peper uit de molen

– 1 pakje kookroom 250 ml

 

Bereiden:

Breng een ruime pan water aan de kook.  Snijd in de tussentijd de ui en knoflook fijn. Halveer de prei in de lengte en was goed onder de kraan. Droog af en snijd de prei in flinterdunne ringetjes. Snijd de kastanje champignons in stukjes.  Rasp een stuk kaas of gebruik een kant en klaar zakje. 

Kook de pasta al dente 10 minuten en zachter 12 minuten in het kokende water. Doe wat olijfolie in een wok op grote pan en fruit daarin de ui en knoflook. Voeg wat later de prei toe en weer wat later een dessertlepel garam masala of andere kerrie. Doe de kookroom erbij en proef of je het goed vind. Voeg anders nog wat kerrie toe. Doe er wat peper bij.  Als alles op smaak is de garnalen toevoegen en even mee warmen. 

Giet de linguine af en voeg toe aan de saus. Warm nog even door en voeg de taugé toe en wat fijn gehakte koriander.

Drapeer het op een mooi bord en bestrooi met de geraspte kaas en een klein takje koriander.

Zien hoe ik het maak? [url|https://www.youtube.com/watch?v=2PS0m49jt9g&t=8s|klik hier|ext]

Buon appetito!

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.