Kitty kookt… Linguine avocara

Ik vond het leuk om weer eens een nieuw pastarecept te maken en het werd Linguine avocara. Pastarecepten zijn makkelijk en snel te maken en het moet wel gek gaan als er mensen zijn die geen pasta lusten.

Pasta linguine avocara

Wat heb je nodig voor 2 personen:  (voor 4 personen alles verdubbelen)

 150 g linguine of spaghetti

– wat olijfolie

– stukje chorizo worst van 50 g in blokjes gesneden

– 1 avocado

– 50 g Parmezaanse kaas geraspt

– een half bosje verse basilicum

– wat limoensap

– peper en eventueel zout

Bereiden:

Kook de linguine of spaghetti beetgaar in 12 minuten. Bak intussen de stukjes chorizo op een lage stand knapperig en houd apart.

Halveer de avocado en schep het vruchtvlees in een hoge mengbeker en voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe. Giet de pasta af en bewaar 100 ml van het kookwater. Giet hiervan de helft bij  de avocado en kaas en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Als de saus te dik is nog wat kookwater toevoegen. Breng op smaak met peper, zout en wat limoensap.

Schep de avocadosaus met de chorizo door de pasta in de pan en verwarm nog 1 minuut.  Serveer in diepe borden en bestrooi met wat Parmezaanse kaas, basilicum en wat peper.

Geef er eventueel nog een lekkere groene salade bij.

Buon appetito!

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):