Kitty kookt…Groene asperges met aardbeien

Het lijkt misschien een rare combinatie maar het is verrukkelijk. Ik haal de groene asperges en de aardbeien bij By Broersen in Warmenhuizen. Je kunt er een voorgerecht van maken of een hoofdgerecht en dan moet je zelf de hoeveelheid aanpassen en ook een dubbele marinade maken.

Groene asperges met aardbeien, rauwe ham en pijnboompitten

Wat heb je ervoor nodig:

– 1 doosje aardbeien

– 1 bos groene asperges

– 100 g rauwe ham

– pijnboompitten of gehakte amandelen

-1 eetlepel balsamico azijn

– halve theelepel mosterd

– wat honing

– 3 eetlepels olijfolie

Bereiden:

Snijd een stukje van de asperges af en snijd ze in drieën. Kook ze ca. 6 minuten, giet af en spoel af met koud water zodat ze niet doorgaren. Snijd de aardbeien in vieren.

Meng in een schaal de balsamico azijn met de mosterd en de honing en eventueel met wat peper. Doe de olijfolie erbij en roer goed door elkaar zodat een homogene massa ontstaat. Doe de aardbeien erbij en laat een half uurtje staan. Roer ze af en toe even om.

Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan en laat afkoelen. Scheur de rauwe ham in stukjes. Serveer op een mooi bord. Leg er de asperges. Doe daarop de aardbeien en verdeel de rauwe ham erover en de pijnboompitjes of gehakte amandelen. Verdeel de dressing die is overgebleven over de borden.

Eet een stukje asperge, aardbei en rauwe ham samen om het goed te proeven.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):