Kitty kookt…Groene asperges met aardbeien
Het lijkt misschien een rare combinatie maar het is verrukkelijk. Ik haal de groene asperges en de aardbeien bij By Broersen in Warmenhuizen. Je kunt er een voorgerecht van maken of een hoofdgerecht en dan moet je zelf de hoeveelheid aanpassen en ook een dubbele marinade maken.
Groene asperges met aardbeien, rauwe ham en pijnboompitten
Wat heb je ervoor nodig:
– 1 doosje aardbeien
– 1 bos groene asperges
– 100 g rauwe ham
– pijnboompitten of gehakte amandelen
-1 eetlepel balsamico azijn
– halve theelepel mosterd
– wat honing
– 3 eetlepels olijfolie
Bereiden:
Snijd een stukje van de asperges af en snijd ze in drieën. Kook ze ca. 6 minuten, giet af en spoel af met koud water zodat ze niet doorgaren. Snijd de aardbeien in vieren.
Meng in een schaal de balsamico azijn met de mosterd en de honing en eventueel met wat peper. Doe de olijfolie erbij en roer goed door elkaar zodat een homogene massa ontstaat. Doe de aardbeien erbij en laat een half uurtje staan. Roer ze af en toe even om.
Rooster de pijnboompitjes even in een droge koekenpan en laat afkoelen. Scheur de rauwe ham in stukjes. Serveer op een mooi bord. Leg er de asperges. Doe daarop de aardbeien en verdeel de rauwe ham erover en de pijnboompitjes of gehakte amandelen. Verdeel de dressing die is overgebleven over de borden.
Eet een stukje asperge, aardbei en rauwe ham samen om het goed te proeven.
Eet smakelijk!
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal