Kitty kookt… Gevulde courgetterolletjes

Ik gebruik heel vaak courgette in mijn gerechten. De smaak is neutraal en daardoor kan je er van alles mee doen: soep maken, grillen en bakken. Ik maak er deze keer gevulde rolletjes van. De oven vast voorverwarmen op 200 graden.

Zucchini enchiladas

Wat heb je nodig voor 2 à 3 personen:

– een grote courgette

– 1 pak passata di pomodoro

– komijnpoeder

– chilipoeder of vlokken

– bekertje zure room

– 1 gesnipperde ui

– 2 gesnipperde teentjes knoflook

– 250 g rundergehakt

– 1 bakje spekjes om uit te bakken

– voorgekookte stukjes aardappel om te bakken

– 1 zakje geraspte kaas

– 1 bosje koriander

– zout en peper naar smaak

– olie om ovenschaal in te vetten

Bereiden:

De courgette even wassen en met een kaasschaaf of dunschiller in lange dunne plakken schaven. De aardappels schillen in stukken snijden en 8 minuten voorkoken.

De spekjes in een koekenpan uitbakken. In andere koekenpan de ui en knoflook fruiten. Dan het gehakt toevoegen en rul bakken. Wat komijnpoeder en chilipoeder of vlokken toevoegen en na een paar minuten even proeven hoe het smaakt. 

De spekjes toevoegen aan het gehaktmengsel en wat passata di pomodoro zodat een smeuïge massa ontstaat. Proeven en eventueel peper en zout toevoegen. 

Een ovenschaal invetten. Drie plakken courgette elkaar laten overlappen en er een lepel van het gehaktmengsel opleggen en oprollen. De rolletjes in de ovenschaal leggen en en nog wat passata die pomodoro op doen. De geraspte kaas erover strooien en ongeveer 20 à 30 minuten in de over zetten tot de kaas goudgeel is.

 

Intussen de aardappels bakken. Schaal uit de oven halen en er koriander over strooien. Kan ook worden vervangen door peterselie!

Eet smakelijk!

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):