Kitty kookt…Gevulde courgette

Ik eet eigenlijk best wel vaak courgette. Je kunt er heel veel mee doen zoals soep maken, raspen en courgette koekjes maken, wokken en vullen en dat laatste heb ik gedaan. Verwarm de oven voor op 200 graden.

Gevulde courgette 

Wat heb je ervoor nodig:

– 1courgette

– 1 gesnipperde sjalot

– 1 gesnipperde teen knoflook

– 100 g gehakt of tartaar

– 1 halve prei in dunne ringetjes gesneden

– wat kastanje champignons in stukjes

– 1 tomaat in dunne plakjes gesneden

– 1 bol mozzarella in dunne plakjes gesneden

– geraspte kaas 

– ketjap

– sambal

– Italiaanse kruiden

– peper en zout naar smaak

Bereiden:

Fruit het sjalotje en de knoflook in wat olijfolie, voeg gehakt of tartaar toe en bak rul. Voeg de prei toe, de Italiaanse kruiden, wat ketjap en sambal en fruit nog een paar minuten. Proef of de smaak goed is. Was de courgette en snijd de kontjes eraf. Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de helften uit met een lepel.

Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de courgettehelften in de schaal. Vul de courgettehelften met het gehakt/tartaarmengsel. Verdeel de plakjes tomaat erover en daarop de plakjes mozzarella. Strooi de geraspte kaas erover en zet ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Kijk af en toe even hoe het ervoor staat.

Serveer met gebakken aardappels of een heerlijke aardappelpuree.

Zien hoe ik het maak:

eet smakelijk!

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):