Kitty kookt…Gevulde courgette
Ik eet eigenlijk best wel vaak courgette. Je kunt er heel veel mee doen zoals soep maken, raspen en courgette koekjes maken, wokken en vullen en dat laatste heb ik gedaan. Verwarm de oven voor op 200 graden.
Gevulde courgette
Wat heb je ervoor nodig:
– 1courgette
– 1 gesnipperde sjalot
– 1 gesnipperde teen knoflook
– 100 g gehakt of tartaar
– 1 halve prei in dunne ringetjes gesneden
– wat kastanje champignons in stukjes
– 1 tomaat in dunne plakjes gesneden
– 1 bol mozzarella in dunne plakjes gesneden
– geraspte kaas
– ketjap
– sambal
– Italiaanse kruiden
– peper en zout naar smaak
Bereiden:
Fruit het sjalotje en de knoflook in wat olijfolie, voeg gehakt of tartaar toe en bak rul. Voeg de prei toe, de Italiaanse kruiden, wat ketjap en sambal en fruit nog een paar minuten. Proef of de smaak goed is. Was de courgette en snijd de kontjes eraf. Snijd de courgette in de lengte doormidden en hol de helften uit met een lepel.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en leg de courgettehelften in de schaal. Vul de courgettehelften met het gehakt/tartaarmengsel. Verdeel de plakjes tomaat erover en daarop de plakjes mozzarella. Strooi de geraspte kaas erover en zet ongeveer 20 minuten in het midden van de oven. Kijk af en toe even hoe het ervoor staat.
Serveer met gebakken aardappels of een heerlijke aardappelpuree.
Zien hoe ik het maak:
eet smakelijk!
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal