Kitty kookt… Eiercurry
Ik ben gek op de Oosterse keuken en daarom een eiercurry, met kip (zonder kip is het vegetarisch en ook heerlijk), broccoli, tomaat, cashewnoten, verse koriander en rijst. Als ik dit op tafel zet, is iedereen blij.
Eiercurry
Wat heb je nodig voor 4 personen:
– 6 hardgekookte eieren
– 300 g kipfilethaasjes (kan ook zonder)
– 300 gram broccoliroosjes (5 minuten al dente gekookt)
– 2 gesnipperde uien
– 2 gesnipperde tenen knoflook
– 1 grote vleestomaat ontveld en in stukjes gesneden
– 1 bosje verse koriander
– 1 pakje Thaise gele curry pasta Fairtrade of Blue Elephant
– 1 blik kokosmelk
– cashewnoten
– 1 theelepel koriander en paprika poeder
– rijst voor 4 personen
Bereiden:
De kipfilet kruiden met kipkruiden en bakken en daarna apart zetten. In een wok wat olijfolie of zonnebloem olie doen en de ui en knoflook fruiten. Een flinke eetlepel van de currypasta erbij en uitbakken. Een theelepel paprikapoeder en korianderpoeder toevoegen.
De kokosmelk toevoegen en goed doorroeren. Dan de broccoliroosjes toevoegen en nog zachtjes laten mee pruttelen. De tomaat en de in kleinere stukken gesneden kipfilethaasjes toevoegen. De helft van de cashewnoten toevoegen en wat verse koriander.
De eieren halveren en op de curry leggen. Serveren met rijst en nog wat verse koriander en cashewnoten.
Zien hoe ik het maak…[url|https://www.youtube.com/watch?v=MXL4W0oqH2g|klik hier|ext]
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal