Kitty kookt… Eiercurry

Ik ben gek op de Oosterse keuken en daarom een eiercurry, met  kip (zonder kip is het vegetarisch en ook heerlijk), broccoli, tomaat, cashewnoten, verse koriander en rijst. Als ik dit op tafel zet, is iedereen blij.

Eiercurry 

Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 6 hardgekookte eieren

– 300 g kipfilethaasjes (kan ook zonder)

– 300 gram broccoliroosjes (5 minuten al dente gekookt)

– 2 gesnipperde uien

– 2 gesnipperde tenen knoflook

– 1 grote vleestomaat ontveld en in stukjes gesneden

–  1 bosje verse koriander

– 1 pakje Thaise gele curry pasta Fairtrade of Blue Elephant

– 1 blik kokosmelk

–  cashewnoten 

– 1 theelepel koriander en paprika poeder

– rijst voor 4 personen

Bereiden:

De kipfilet kruiden met kipkruiden en bakken en daarna apart zetten. In een wok wat olijfolie of zonnebloem olie doen en de ui en knoflook fruiten. Een flinke eetlepel van de currypasta erbij en uitbakken. Een theelepel paprikapoeder en korianderpoeder toevoegen. 

De kokosmelk toevoegen en goed doorroeren. Dan de broccoliroosjes toevoegen en nog zachtjes laten mee pruttelen. De tomaat en de in kleinere stukken gesneden kipfilethaasjes toevoegen. De helft van de cashewnoten toevoegen en wat verse koriander.

De eieren halveren en op de curry leggen. Serveren met rijst en nog wat verse koriander en cashewnoten.

Zien hoe ik het maak…[url|https://www.youtube.com/watch?v=MXL4W0oqH2g|klik hier|ext]

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):