Kitty kookt…Chili con carne à la Kitty

Vroeger vond ik bonen niet echt lekker met uitzondering van tuinbonen en kapucijners maar gaande weg ben ik meer bonen en erwten lekker gaan vinden.

Chili con carne à la Kitty

Wat heb je nodig voor 4 personen:

– 4oo g geschilde aardappels in blokjes en 8 minuten voorgekookt

– 500 g rundergehakt

– 1 blik chilibonen

-3 gesnipperde uien

– 2 geperste tenen knoflook

– 1 bakje spekjes om uit te bakken

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 beker crème fraîche

– 1 limoen

– 1 bosje koriander

– chilivlokken

Bereiden:

Bak de spekjes uit in een koekenpan. Doe wat olijfolie in een wok en fruit de ui en de knoflook. Doe het gehakt erbij en bak rul. Voeg de tomatenpuree toe en bak mee. Doe de tomatenblokjes erbij en chilivlokken naar smaak en voeg de chilibonen toe..  En laat een tijdje sudderen met deksel op de wok.

Bak de aardappeltjes knapperig in een koekenpan. Voeg de spekjes en de gebakken aardappeltjes toe en werk voorzichtig door de bonen.  Maak een sausje van de crème fraîche en het sap van de limoen. Hak de koriander fijn.

Serveer op een bord en doe er een lepel saus op. Garneer met koriander.

Eet smakelijk!

 

 

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):