Kitty kookt… Broccoli-courgettesoep met gevuld stokbrood
Ik eet vaak broccoli en courgette, niet alleen omdat het gezond is maar ook omdat ik het lekker vind.
Broccoli-courgettesoep met gevuld stokbrood Oven voorverwarmen op 220 graden C
Wat heb je ervoor nodig:
– 500g gram (of wat meer) broccoli
– 1 courgette
– 2 (rode) uien
– 2 tenen knoflook
– 1,5 liter kokend water
– 2 groentebouillon blokjes
– kookroom naar smaak
– peper en eventueel zout
– 1 afbakstokbrood
– pesto
– plakjes kaas
Bereiden:
Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in stukjes. Snipper 1 ui en de 2 tenen knoflook. Snijd de andere ui doormidden en in heel dunne repen. Doe in een grote pan wat olie en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de courgette toe en fruit mee. Voeg de broccoli toe, de 1,5 liter kokend water, de 2 groentebouillonblokjes en wat peper. Laat de soep zachtjes koken tot de broccoli zacht is (15 à 20 minuten).
Pureer de soep met een staafmixer en voeg kookroom toe, de helft van een pakje en proef of het naar smaak is.
Snijd het afbakstokbrood in stukken maar niet helemaal door. De onderkant blijft bestaan. Smeer pesto tussen de stukjes brood en doe er een schijfje ui en een plakje kaas tussen. Leg het op bakpapier of alufolie en doe het 10 – 12 minuten in de oven. Zorg dat het niet verbrand.
Maak de soep lekker warm, maak indien nodig af met zout en peper en eventueel met wat chilivlokken en serveer met de stukjes stokbrood.
Eet smakelijk!
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal