Kitty kookt… Broccoli-courgettesoep met gevuld stokbrood

Ik eet vaak broccoli en courgette, niet alleen omdat het gezond is maar ook omdat ik het lekker vind.

Broccoli-courgettesoep met gevuld stokbrood  Oven voorverwarmen op 220 graden C

Wat heb je ervoor nodig:

– 500g gram (of wat meer) broccoli

– 1 courgette

– 2 (rode) uien

– 2 tenen knoflook

– 1,5 liter kokend water

– 2 groentebouillon blokjes

–  kookroom naar smaak

– peper en eventueel zout

– 1 afbakstokbrood

– pesto

– plakjes kaas

Bereiden:

 

 

Snijd de broccoli in roosjes en de courgette in stukjes. Snipper 1 ui en de 2 tenen knoflook. Snijd de andere ui doormidden en in heel dunne repen. Doe in een grote pan wat olie en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de courgette toe en fruit mee.  Voeg de broccoli toe, de 1,5 liter  kokend water,  de 2 groentebouillonblokjes en wat peper. Laat de soep zachtjes koken tot de broccoli zacht is (15 à 20 minuten).

Pureer de soep met een staafmixer en voeg kookroom toe, de helft van een pakje en proef of het naar smaak is. 

Snijd het afbakstokbrood in stukken maar niet helemaal door. De onderkant blijft bestaan. Smeer pesto tussen de stukjes brood en doe er een schijfje ui en een plakje kaas tussen. Leg het op bakpapier of alufolie en doe het 10 – 12 minuten in de oven. Zorg dat het niet verbrand.

Maak de soep lekker warm, maak indien nodig af met zout en peper en eventueel met wat chilivlokken en serveer met de stukjes stokbrood.

 

Eet smakelijk! 

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):