Kees Baars Nederlands Kampioen IJsbereiding

CALLANTSOOG – IJsmaker Kees Baars uit Callantsoog is dinsdag Nederlands Kampioen IJsbereiding geworden.

Baars won de Gelato Festival Challenge die dinsdag werd gehouden in Breda. Baars gaf 25 concurrenten het nakijken met zijn ‘Seaside Delight’, oftewel ‘Genot van de Kust’. “Mijn ijssalon ligt zo goed als aan het strand. Vandaar mijn inspiratie. Ik wilde het gevoel en de smaak van de zee vangen in mijn ijsje. En de jury vond het duidelijk lekker”, aldus een trotse Baars. Zijn winnende creatie bestaat uit een combinatie van mascarpone, duindoorn, zoute amandel en zeekraal.

Met de winst van het Nederlands kampioenschap heeft Baars een ticket te pakken voor de Europese finale. Van daaruit kunnen ze mogelijk doorstoten naar het wereldkampioenschap in 2025. ​ ​ ​

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Jordy heeft in als verslaggever/redacteur gewerkt op de redactie van Noordkop Centraal.



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):