Gilles neemt La Cordobesa uit Zaandam over

SCHAGEN – Vleesverwerkingsbedrijf Gilles uit Schagen neemt per 1 september La Cordobesa uit Zaandam over.

De overname van La Cordobesa past bij groeiplannen van Gilles. Klanten van Gilles en La Cordobesa kunnen via Gilles voortaan een uitgebreider pakket aan ambachtelijke vleesproducten in huis halen.

La Cordobesa is een vleeswarenfabriek en importeur van Spaanse en Italiaanse vleeswaren. Het bedrijf produceert zelf ook veel producten, waarbij de nadruk ligt op gedroogde worstsoorten zoals chorizo en salami.

De worstenmakerij begon in 1976 als eenmanszaak van een Spaanse gastarbeider in Zaandam met vleesproducten gebaseerd op traditionele Spaanse recepturen. In de eerste jaren verkocht La Cordobesa voornamelijk direct aan de consument, maar geleidelijk verschoof de focus zich steeds meer naar de groothandel.

Alle leveringen van La Cordobesa zullen vanaf volgende week vanaf bedrijventerrein de Witte Paal in Schagen worden gedaan en niet meer vanuit Zaandam.

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
André Bakker was in 2024 enkele maanden verslaggever/redacteur bij Noordkop Centraal.



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):
1 antwoord

Reacties zijn gesloten.