Kitty kookt… Italiaanse kabeljauw ovenschotel

Ik ben een echte visliefhebber, niet van alle vis, maar wel van veel soorten. Kabeljauwhaas valt wel onder mijn favorieten en in combinatie met spinazie vind ik het heerlijk. Mijn Italiaanse kabeljauw ovenschotel is dan ook een geliefde maaltijd. De oven voorverwarmen op 220 graden.

Italiaanse kabeljauw ovenschotel

Wat heb je nodig voor twee personen:

– 300 g kabeljauwhaas

– 200g verse spinazie 

– 1 gesnipperde ui

– 1 gesnipperde teen knoflook

– 1/2 rode peper fijngesneden zonder de pitjes

– een handje cherrytomaatjes

– 75 à 100 g gorgonzola

– 150 ml kookroom

– spaghetti (kan ook met gebakken aardappels)

– wat olijfolie

– een met olijfolie ingevette ovenschaal

Bereiden:

Snijd de kabeljauw  in repen van ca. 2 cm.  Hak de harde stelen van de spinazie en snijd de blaadjes in repen.  Halveer de cherrytomaatjes. Doe wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui, knoflook en rode peper. Doe in een andere koekenpan wat olie en fruit hierin de spinazie. Doe daar de ui, knoflook en peper bij. Voeg de cherrytomaatjes toe en bak even mee.

Doe de kookroom in een steelpannetje en zet op het vuur. Voeg de gorgonzola toe en laat op een zacht vuur smelten. zodat het een mooie saus wordt. Verdeel de helft van de kabeljauw over de bodem van de ingevette ovenschaal en verspreid daarover de helft van het spinaziemengsel. Daarover de andere helft van de kabeljauw en daarop de andere helft van het spinaziemengsel. Doe er eventueel zout en peper overheen. Schenk de gorgonzolasaus over de schotel. Zet de schaal 20 minuten in de oven.

Kook intussen de spaghetti al dente.  Maak er een mooi bordje van!

Buon appetito!

 

 

 

 

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):