Kitty kookt… Courgette plaattaart met serranoham
Een plaattaart maken is niet veel werk, dus als je weinig tijd hebt is dit een geweldige en heerlijke oplossing. Oven voorverwarmen op 200 graden.
Courgette plaattaart met serrannoham
Wat heb je ervoor nodig:
– een rol vers bladerdeeg uit de koeling
– een behoorlijke groene courgette
– 2 bakjes verse kruidenroomkaas
– Parmezaanse kaas geraspt
– 1 teen knoflook geperst
– een pakje serrannoham of andere rauwe ham
– verse peterselie
– verse basilicum
– verse munt
– wat olijfolie
Bereiden:
Rol het bladerdeeg uit op een bakblik en laat het papier eronder zitten. Vouw een klein randje van het bladerdeeg rondom naar binnen. Doe de de kruidenroomkaas in een kommetje en roer los.
Snijd de verse kruiden fijn en voeg de helft toe aan de kruidenroomkaas samen met de Parmezaanse kaas en de knoflook en meng alles goed door elkaar. Doe de kruidenkaas op het bladerdeeg en smeer het gelijkmatig over het deeg tot de opstaande rand.
Was de courgette en schaaf die met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in dunne plakjes. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over de kruidenroomkaas. Sprenkel er wat olijfolie over en zet het bakblik in het midden van de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Kijk af en toe of de randen niet te donker worden.
Scheur de serannoham of andere rauwe ham ondertussen in stukjes.
Haal het bakblik uit de oven en verdeel de ham erover. Strooi nog wat van de verse kruiden erover en wat olijfolie.
Eet smakelijk!
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal