Kitty kookt… Courgette plaattaart met serranoham

Een plaattaart maken is niet veel werk, dus als je weinig tijd hebt is dit een geweldige en heerlijke oplossing. Oven voorverwarmen op 200 graden.

Courgette plaattaart met serrannoham

Wat heb je ervoor nodig:

– een rol vers bladerdeeg uit de koeling

– een behoorlijke groene courgette

– 2 bakjes verse kruidenroomkaas

– Parmezaanse kaas geraspt

– 1 teen knoflook geperst

– een pakje serrannoham of andere rauwe ham

– verse peterselie

– verse basilicum

– verse munt

– wat olijfolie

Bereiden:

Rol het bladerdeeg uit op een bakblik en laat het papier eronder zitten. Vouw een klein randje van het bladerdeeg rondom naar binnen. Doe de de kruidenroomkaas in een kommetje en roer los.

Snijd de verse kruiden fijn en voeg de helft toe aan de kruidenroomkaas samen met de Parmezaanse kaas en de knoflook en meng alles goed door elkaar.  Doe de kruidenkaas op het bladerdeeg en smeer het gelijkmatig over het deeg tot de opstaande rand.

Was de courgette en schaaf die met een kaasschaaf, dunschiller of mandoline in dunne plakjes. Verdeel de plakjes dakpansgewijs over de kruidenroomkaas.  Sprenkel er wat olijfolie over en zet het bakblik in het midden van de oven voor ongeveer 20 tot 25 minuten. Kijk af en toe of de randen niet te donker worden.

Scheur de serannoham of andere rauwe ham ondertussen in stukjes.

Haal het bakblik uit de oven en verdeel de ham erover. Strooi nog wat van de verse kruiden erover en wat olijfolie.

Eet smakelijk!

 

Wil je niets missen uit Schagen en de regio?
Avatar foto
Je leest een bericht uit het rijke archief van Noordkop Centraal



Geef hier jouw reactie (check eerst onze huisregels):