Mortadella van 70 kilo bij Klaver
Keurslagerij Arie Klaver uit Schagen heeft een Mortadella van 70 kilogram gekocht. De Italiaanse worst wordt deze week aangesneden.
De traditionele Italiaanse worst is afkomstig uit de streek Bologna in Italië. Daar kwam Klaver de worst tegen bij een bezoek aan Italiaanse collega’s. Mortadella is een gekookte worst met stukjes spek erin. Verder zitten in de worst pistachnoten, groene olijven en verschillende kruiden.
De worst wordt in Italië traditioneel gestoomd in een koperen ketel. Hij gebruikt zijn eigen vocht om te garen, waardoor een rijke en ambachtelijke smaak ontstaat. Een worst van 25 centimeter moet 21 uur koken.
Mortadella is geschikt voor meerdere doeleinden. Flinterdunne plakjes kunnen worden gebruikt als voorgerecht. Ook is de worst heerlijk op brood of als tussendoortje.
- Tip ons met foto's, filmpjes en verhalen via redactie@noordkopcentraal.nl
- Volg ons ook via Facebook, Threads, Instagram of TikTok. Word abonnee van ons Youtube-kanaal
- Volg het laatste nieuws altijd via noordkopcentraal.nl
- Luister via FM of online naar onze radiozender
- Kijk via Ziggo, KPN of online naar ons TV kanaal